De Turkse veiligheidsdiensten hebben een schilderij, dat 78 jaar geleden werd geschilderd door de wereldberoemde Spaanse schilder Pablo Ruiz Picasso, en drie andere historische objecten in beslag genomen in de oostelijke provincie van Erzurum.

Volgens Anadolu Agency, had het leger inlichtingen ontvangen over een gesmokkelde Picasso-schilderij. Volgens de inlichtingen werd het schilderij gesmokkeld naar Erzurum, om daar op de zwarte markt verkocht te worden voor een bedrag van 5 miljoen euro.

Het leger opende een onderzoek naar de betrokkenen, stopte hun auto nabij het district van Horasan en vond op die manier het schilderij. Picasso, de auteur van het schilderij, maakte het kunstwerk in 1939, het kunstwerk werd vermoedelijk gestolen uit het Nationale Museum van Irak.

Het schilderij en de andere objecten die in beslag genomen werden, worden nu bewaard op een veilige plek, dit op advies van de Faculteit Geschiedenis van de Atatürk Universiteit.

De verdachten zijn aangehouden en doorverwezen naar de rechtbank. De politie nam ook drie papyrusrollen met Egyptische hiërogliefen in beslag.

Sabah