Volgens de eerste bevindingen van de onderzoekers heeft een 60-jarige man, Ali Demirhan, in Schorndorf twee familieleden waaronder, Satılmış Demirhan (57) en Türkan Demirhan (48) doodgeschoten.

In Schorndorf bij Stuttgart, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, heeft zich een Turks familiedrama voorgedaan.

Volgens de voorlopige bevindingen van de politie heeft de 60-jarige Ali Demirhan eerst zijn 57-jarige broer Satılmış Demirhan, een autohandelaar, op zijn werkplek neergeschoten en ernstig verwond.

Daarna ging hij naar het huis van zijn broer en schoot zijn 48-jarige schoonzus Türkan Demirhan dood. Ali Demirhan pleegde vervolgens ter plekke zelfmoord.

Het incident werd bij de politie gemeld door buren die geweerschoten hoorden. Een groot aantal zwaarbewapende beveiligingsteams werd ter plaatse gestuurd, terwijl een politiehelikopter voor ondersteuning vanuit de lucht zorgde. De politie ging het huis binnen en vond de lichamen van twee mensen.

Er werd verklaard dat één van hen Türkan Demirhan was en de andere Ali Demirhan, de verdachte van de moord. Hoewel een grootschalig onderzoek werd ingesteld, werd gemeld dat forensisch onderzoek en maatregelen om bewijsmateriaal te verkrijgen nog niet zijn afgerond.

Er wordt echter beweerd dat de moord werd veroorzaakt door een schuld van 50 duizend euro.

Goede mensen 

Hatice P., een goede vriendin van de familie, vertelde Hürriyet dat ze onder de schok was van het tragische incident. Hatice P. verklaarde dat de drie bij het incident betrokken mensen bekend stonden als goede mensen.

“Het was duidelijk een moment van waanzin. We zijn erg verdrietig. Woorden schieten tekort. Ons aller medeleven. Wij wensen hun dochters en familieleden sterkte en geduld toe. Onze gebeden zijn voor Satılmış Demirhan,” zei ze.

Jongeren uit de buurt zeiden ook: “We zijn geschokt door het incident, we zijn erg verdrietig.” Satılmış en Türkan Demirhan hebben drie dochters, Asya, Gizem en Cemile.

Bron: Duitse media