Salt Bae is verbannen van de US Open Cup na zijn ‘vervelende’ WK-grappen.

De virale sterrenkok Salt Bae, echte naam Nusret Gökçe, is erin geslaagd een verbod te krijgen op het oudste en meest prestigieuze voetbaltoernooi van Amerika.

Gisteren (woensdag 21 december) tweette de US Open Cup: “Salt Bae is hierbij verbannen van de 2023 @opencup Finale.”

Het komt nadat de chef-kok voor opschudding zorgde tijdens de WK-finale.

Terwijl Argentinië zijn zegetocht maakte nadat het Frankrijk met 4-2 had verslagen, kwam de Turkse zoutstrooier op de een of andere manier op het veld terecht toen de spelers met hun familie feestvierden.

Salt Bae benaderde zelfs de man van het moment, Lionel Messi, voor een snelle foto.

Terwijl de Turkse slager zijn kenmerkende zonnebril droeg, tikte hij Messi op de schouder – die zich even omdraaide, maar er niets van moest hebben en hem van zich afschudde.

Messi lastig vallen 

Terwijl de feestvreugde toenam, werd de voetballer bestookt met foto-aanvragen; dit zou het perfecte moment zijn geweest om te vertrekken.

Maar Salt Bae begreep de hint niet, bleef Messi lastigvallen en slaagde er uiteindelijk in een foto met hem te maken, die hij op zijn Instagram deelde met zijn 49,8 miljoen volgers.

De 39-jarige poseerde ook met Angel di Maria, Leandro Paredes, Nicolas Otamendi, Paulo Dybala, Alexis Mac Allister en vele andere teamleden.

Salt Bae raakte zelfs de 18-karaats gouden WK-trofee aan, die naar verluidt een schokkende 17,7 miljoen pond (21,3 miljoen USD) waard is.

Trofee

Volgens de FIFA World Cup mag alleen een ‘selecte groep’ de trofee aanraken, waaronder voormalige winnaars en staatshoofden.

Veel voetbalfans waren verontwaardigd, zoals een persoon tweette: “Dit is belachelijk, jammer dat de FIFA hem toestaat de wereldbeker aan te raken, te kussen en vast te houden. Salt Bae laat zout op vlees vallen, wat doet hij daar?”

Een ander zei: “Alles aan deze Salt Bae’s Instagram is cringy as hell, maar de video’s die hij vanaf het veld heeft gepost zijn gewoon verschrikkelijk. In een van de video’s probeert hij de trofee weg te worstelen van Lisandro Martinez.”

Terwijl een derde commentaar gaf: “Salt Bae raakt de wereldbeker aan. Alsof iedereen hem kan aanraken, laat het stoppen.”

Bron: Turkse media