Het Giresun eiland, het enige eiland in de oostelijke Zwarte Zee dat ook bevolkt is, bevat vele mythologische verhalen en historische ruïnes. Onder de vele mythologieën bestaat er een legende dat Amazonevrouwen op het eiland geleefd hebben en dat Hercules naar het eiland kwam om de gouden schapenvacht van de god Chrysomallos te vinden.

Het Giresun eiland

Op het eiland, speelt een team van mensen de oude drama’s van de Griekse Argonauten en de Turkse Saka na. Het verhaal van Hercules en de Amazonevrouwen trekt ook grote interesse van bezoekers.

Byzantijnse graven, omwallingen en ruïnes

Degenen die het eiland bezoeken, hebben ook de kans om Byzantijnse graven te zien, historische omwallingen en de ruïnes van een klooster en kapel.

Directeur van het Provinciale Cultuur en Toerisme Kemal Gürgenci zei dat het eiland een noemenswaardige bestemming is geworden dankzij de rijke mythes en geschiedenis.

Belangrijke handelsroute

Hakan Adanir, die “travel in time” evenementen organiseert op het eiland, zei dat het Giresuneiland gelokaliseerd is op een handelsroute tussen Griekenland en Georgië. “Het eiland was ook gelokaliseerd op de route van de legende van de gouden vacht van Hercules. Hij vocht tegen vogels, en vandaag zijn die vogels nog steeds op het eiland”, voegde hij er aan toe.

Hurriyet