Een stad aan Turkije’s zuidwestelijke mediterraanse kust heeft toestemming gekregen voor het bouwen van een luchthaven, hierdoor wordt een stijging verwacht van van het aantal lokale en internationale bezoekers die de stad zullen bezoeken.

Google maps

De kustplaats Kas, gelegen in de provincie Antalya, is reeds een toeristische trekpleister, geprezen voor zijn ongerepte natuur, uitstekende duikgelegenheden, hellenistische theaters, en nabije bergen om te trekken en klimmen. De stad is voornamelijk populair onder Russische, Duitse en Britse toeristen. Met de nieuwe luchthaven, wordt er een groter aantal buitenlandse toeristen verwacht om de lokale economie verder te ondersteunen.

Toestemming ministerie

Het Directoraat Generaal van de Burgerlijke Luchtvaart (SHGM) heeft officieel toestemming verleend voor de nieuwe luchthaven, en het project zal officieel openstaan voor offertes eens het ministerie van Transport, Maritieme Aangelegenheden en Communicatie zijn toestemming verleent.

Het Turkse toerisme stond onder druk in 2016, gedeeltelijk als gevolg van politieke spanningen met Rusland, maar projecten zoals de luchthaven in Kas en een toegenomen focus op cruiseschepen zijn initiatieven die ervoor zorgen dat er een omkering komt in deze trend.

Te weinig inkomsten van toerisme

Hoewel over het algemeen het aantal toeristen en de bezettingsgraad van hotels gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar, zijn de inkomsten van de hotelkamers gedaald als gevolg van een daling in prijs.

De voorzitter van de Associatie van Turkse Reisbureaus (TÜRSAB), Basaran Ulusoy, vertelde aan Anadolu Agency dat er meer gedaan moet worden om de relatief lage inkomstenstroom van het toerisme in het land aan te pakken. Ondanks Turkije op de zesde plaats staat van de meest bezochte landen ter wereld, staat het land slechts op een twaalfde plaats wat betreft inkomsten van toerisme.

200 km van stad Antalya

De Kas luchthaven, die verwacht wordt vijf miljoen passagiers per jaar te vervoeren en twee miljoen dollar aan inkomsten binnen te brengen voor Antalya’s economie, zal naar verluidt gebouwd worden kort bij het district Finike, ongeveer 200 kilometer van de stad Antalya.

Sabah