(Links): AKP-burgemeester Recep Yakar en (Rechts): De eigenaar van het theehuis

Een discussie tussen een burgemeester uit Giresun, gelegen in het noordoosten van Turkije, en een uitbater van een theehuis is uit de hand gelopen. De ruzie ging over de sluiting van een theehuis in Bulancak, een district in de noordoostelijke provincie.

Armağan Kuru, eigenaar van het theehuis zei dat AKP-burgemeester Recep Yakar 6 schoten had gelost in zijn richting, waarvan vier kogels terecht kwamen in zijn benen. Dat schrijft Sözcü, een populair Turks dagblad.

De eigenaar van het theehuis ging vastberaden naar de woonplaats van burgemeester Recep Yakar. Armağan, de uitbater van het theehuis, wou enkel praten over de gemeentelijke beslissing om zijn zaak te sluiten.

Foto: Bulancak is een Turks district in de provincie Giresun en telt 59.325 inwoners. Het district heeft een oppervlakte van 692,5 km².

Kort nadat er een ruzie ontstond op de parking, nabij de woning van politicus Recep Yakar, greep de burgemeester naar zijn pistool en schoot Armağan in zijn benen.

Armağan werd gehospitaliseerd en werd onmiddellijk geopereerd. Hij zei dat de burgemeester 6 schoten had afgevuurd met zijn pistool, waarvan 4 terecht kwamen in zijn benen.

“Een van de kogels heeft mijn bot beschadigd en ik heb ook zenuwschade opgelopen in mijn linkerbeen. Alles staat op camera en werd opgenomen door de veiligheidscamera’s,” dat zegt de gewonde uitbater.

De burgemeester van Bulancak claimt in zijn getuigenverklaring dat de uitbater steeds dichter op hem kwam en hem had bedreigt.

“Om mij te beschermen heb ik mijn pistool, waar ik trouwens een vergunning voor heb, uitgehaald en heb ik op enkele waarschuwingsschoten richting de grond gelost. Nu blijkt dat een van de kogels is weerkaatst en hem heeft geraakt,” aldus de AKP-burgemeester.

De Turkse autoriteiten zijn een onderzoek gestart om de feiten te achterhalen.

Bron: Sözcü