Op 2 juni tweette Yahya Üstün, verantwoordelijke voor communicatie met de media bij Turkish Airlines (THY), dat de nationale Turkse luchtvaartmaatschappij vanaf 18 juni opnieuw rechtstreekse vluchten zal organiseren tussen 14 Turkse en 16 Europese bestemmingen.

“Er komen onder meer vluchten tussen Bazel en Gaziantep, en tussen Frankfurt en Elazığ.” De Europese bestemmingen liggen in Zwitserland, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken.

De Turkse bestemmingen zijn Antalya, Ankara, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Ordu-Giresun, Elazığ, Samsun, Hatay, Kayseri, Trabzon, İzmir, Konya en Bodrum-Dalaman.

Er komen 5 nieuwe verbindingen. De verbinding tussen Bazel en Gaziantep is nieuw, maar ook die tussen Hannover en Diyarbakır, Salzburg en Ordu/Giresun, Frankfurt en Elazığ, en Amsterdam en Kayseri worden nu voor het eerst georganiseerd.

THY startte op 1 juni al opnieuw met binnenlandse vluchten. Ook de joint venture SunExpress en de lage-kostenmaatschappij Pegasus hernamen al binnenlandse vluchten. Sinds 1 juni is dat weer toegestaan.

THY voert deze week het aantal binnenlandse vluchten nog op. “Vanaf 4 juni plannen we opnieuw vluchten tussen Istanboel en 34 andere provincies. Anadolu Jet plant vluchten tussen Ankara en 15 binnenlandse bestemmingen, maar ook tussen Istanboel-Sabiha Gökçen en 14 binnenlandse bestemmingen”, aldus Bilal Ekşi, CEO van THY.

Wat internationale vluchten betreft, zal THY deze week vliegtuigen overbrengen naar de Amerikaanse stad Chicago en de Canadese stad Toronto. Die vliegtuigen zijn volgens het Turkse consulaat in Chicago alleen bestemd voor Turkse burgers en voor mensen met een Turkse verblijfsvergunning. De vlucht naar Chicago is op 3 juni, en die naar Toronto op 4 juni.

K.L.

(Bron: Hürriyet)