Een vlucht van Turkish Airlines met passagiers van Istanbul naar Jakarta, hoofdstad van Indonesië, moest uitwijken naar Medan, gelegen op het eiland Sumatra, omdat een passagier in de cabine in de vinger van een stewardess had gebeten.

De politie heeft de passagier geïdentificeerd als Muhammad John Jaiz Boudewijn, een 48-jarige Indonesische onderdaan, die terugkeerde naar Jakarta na een persoonlijke reis naar Turkije.

Lokale media meldden dat Boudewijn piloot is bij de Indonesische luchtvaartmaatschappij Batik Air, een dochteronderneming van Lion Air Group. Lion Air heeft bevestigd dat Boudewijn hun werknemer is, maar benadrukte dat zijn acties niet de waarden van het bedrijf weerspiegelen.

Volgens de autoriteiten was Boudewijn onder invloed van alcohol en beet hij in de vinger van de stewardess toen hij werd herinnerd aan zijn wanordelijk gedrag tijdens de vlucht.

Beelden van het incident zijn online viraal gegaan, waarop te zien is hoe een mannelijke passagier uithaalt naar het cabinepersoneel van de vlucht. Een stewardess schopte de passagier om hem terug te duwen.

Vervolgens werd hij door andere passagiers geslagen.

“De vlucht moest landen op de luchthaven [van Medan] Kualanamu omdat een passagier een scène veroorzaakte door ongeregeldheden te veroorzaken”, vertelde politiechef Sigit Dani Setiyono van de luchthaven Soekarno-Hatta aan de plaatselijke media.

De passagier werd van boord gehaald op Kualanamu Airport, en het vliegtuig vervolgde zijn reis naar de eindbestemming, Jakarta.

Bron: Hürriyet