Turkish Airlines heeft negen speciale vluchten gepland van Marokko naar Turkije.

De Turkse ambassade in Rabat kondigde het nieuws op haar Facebook-pagina aan en zei dat de vluchten op 12 januari operationeel zullen zijn.

Turkish Airlines heeft zijn eerste vlucht op 12 januari gepland. De luchtvaartmaatschappij zal verder speciale vluchten uitvoeren op 14 januari, 16 januari, 19 januari, 21 januari, 23 januari, 26 januari, 28 januari en 30 januari.

De ambassade zei dat passagiers die tickets voor deze speciale vluchten willen kopen, deze kunnen vinden bij de kantoren van Turkish Airlines in Casablanca, op de website van de maatschappij, of bij reisbureaus.

De vluchten maken deel uit van alternatieve maatregelen nadat Marokko zijn grenzen sloot in lijn met preventieve maatregelen, in een poging om COVID-19 en zijn opkomende stammen te bestrijden.

De Marokkaanse autoriteiten kondigden op 29 november een reisverbod aan en hebben de maatregel sindsdien steeds verlengd. Het reisverbod loopt nog tot 31 januari.

Royal Air Maroc heeft in december 2021 ook speciale vluchten vrijgegeven om gestrande Marokkanen te helpen naar huis terug te keren.

De vluchten in december omvatten reizen vanuit Marokko naar verschillende bestemmingen over de hele wereld om gestrande mensen te helpen naar huis terug te keren.

Het reisverbod kwam er nadat de bezorgdheid was toegenomen door de opkomst van de Omicron-variant.

Gezondheidswerkers waarschuwen dat de Omicron-variant zich in Marokko aan het verspreiden is. Het Noord-Afrikaanse land heeft officieel 28 gevallen van Omicron bevestigd. Er zijn geen geactualiseerde gegevens vrijgegeven over het werkelijke aantal van de nieuwe stam.

Het ministerie van Volksgezondheid erkende echter dat Marokko getuige is van een piek in het aantal COVID-19 gevallen. Het Noord-Afrikaanse land kwam drie weken geleden in een derde golf van de pandemie terecht.

De gevallen in Marokko zijn de afgelopen maand ongekend gestegen. Nieuwe dagelijkse gevallen zijn gestegen van 90 per dag op 5 december tot meer dan 5.000 nieuwe gevallen per dag op 5 januari.

Bron: Turkse media