Een Russische onderzoeker heeft aangegeven dat het eerste astrologische systeem wellicht door de oude Turken is gevonden, nu een Turkse historicus heeft toegegeven dat “oude Turken de betekenis van de huidige horoscoop hebben gegeven”.

Volgens een bericht van het dagblad Milliyet van 5 januari meende de Russische onderzoeker Sofi Tram Semen dat “de moderne astrologie dateert van de oude Turken vóór de Common Era.”

“Oude Turken ontdekten het eerste astrologische systeem,” benadrukte Semen, de auteur van drie boeken over oude Turken: “Turkse astrologie,” “De Hunnen, de voorouders” en “De Karachay mythologie.”

Salih Yılmaz, een professor van de Ankara Yıldırım Beyazıt Universiteit, gaf toe dat “hij de sporen van de Turken in de geschiedenis van de astrologie heeft gevolgd.”

“Tengri is de naam van de god van de oude Turken. Omdat zij geloofden dat Tengri in de hemel leefde, hielden zij altijd de zon en de sterren in de gaten,” vertelde Yılmaz aan de krant.

Volgens de professor werd de oude Turkse kalender van “12 dieren” gevormd met behulp van astrologie.

Gevraagd naar het motief dat de oude Turken ertoe bracht astrologie te gebruiken om de toekomst te voorspellen, zei Yılmaz: “Ze geloofden in de tijdlus. Voor hen zal iets wat in het verleden gebeurd is, in de toekomst weer gebeuren.”

Ze telden deze tijdlus op met “12”, denkend dat “dingen zich elke 12 jaar zullen herhalen”.

Bron: Turkse media