Woensdag onthulde Turkish Airlines het nieuwe uniform van zijn cabinepersoneel. De nieuwe uniformen zullen in gebruik genomen worden vanaf de opening van de nieuwe luchthaven van Istanbul.

“De uniformen zijn geïnspireerd door vele klassieke elementen uit de Turkse kunst en cultuur, maar zien er toch modern uit. Traditionele patronen uit het artisanale glaswerk, keramiek en kalligrafie werden verenigd met hedendaagse texturen en details,” zo laat de luchtvaartmaatschappij weten.

De collectie toont een dieprood en antracietgrijs kleurenpalet. Ze bestaat uit hoeden, handschoenen, kledingstukken, tassen en accessoires.

“We hebben ervoor gekozen om traditionele elementen uit de Turkse kunst en cultuur te behouden. Onze nieuwe uniformen stralen professionaliteit en gastvrijheid uit, net als onze luchtvaartmaatschappij,” aldus Ilker Aycı, de topman van Turkish Airlines.

Modeontwerper Ettore Bilotta uit Milan heeft de nieuwe uniformen getekend. Het idee was om de typische vormen en kleuren van de Bosphorus in Istanbul te combineren met een nieuwe stroomlijning.

“Ik wou elementen uit traditionele mozaïeken en kalligrafie samenbrengen met nieuwe interpretaties van Turkse motieven, die het geheel er modern doen uitzien. Op die manier wordt uitdrukking gegeven aan contrast en dualiteit,” volgens Bilotta.

De wereldberoemde Britse fotograaf en kunstenaar Miles Aldridge bracht de nieuwe collectie in beeld. Ze werd getest op langeafstandsvluchten, bij verschillende temperaturen en weersomstandigheden.

Bij de start in 1933 bestond de vloot van Turkish Airlines slechts uit vijf vliegtuigen. Vandaag beschikt de maatschappij over 325 toestellen, zowel passagiers- als cargovliegtuigen, en vliegt ze op 300 bestemmingen in 122 verschillende landen.

Vorig jaar werden er 68,6 miljoen passagiers geregistreerd en de vluchten waren voor 79,1 procent volgeboekt.

Sabah

S.V.R.