Turkish Airlines (THY) heeft de acteur Morgan Freeman, bekend van zijn beroemde rollen als Nelson Mandela, de president van de Verenigde Staten, gecontracteerd om haar merk te vertegenwoordigen.

De Oscar-winnende acteur leent zijn sonore stem en vertrouwde aanwezigheid aan THY’s nieuwste advertentiecampagne, die zich richt op het thema van het prehistorische supercontinent Pangea, kondigde het bedrijf vrijdag aan.

“In de nasleep van een succesvol jaar van toegenomen vraag en herstel voor de luchtvaartindustrie, lanceert Turkish Airlines een nieuwe wereldwijde reclamecampagne,” zei de maatschappij in een verklaring.

“De campagne is gecentreerd rond het concept van Pangea – dat miljoenen jaren geleden een enkel verbonden supercontinent was – en wordt vertolkt door Morgan Freeman, die een boeiende, inspirerende boodschap vertelt over hereniging en de herverbinding van mensen en hun werelden,” voegde het bedrijf eraan toe.

Volgens de verklaring zal de commercial online debuteren op 10 februari en worden uitgezonden tijdens de Amerikaanse Super Bowl op 13 februari, een high-profile spot die traditioneel wordt gebruikt voor maximale impact en exposure.

“Het concept van de campagne is een eerbetoon aan de uitgebreide connectiviteit van Turkish Airlines als de wereldwijde luchtvaartmaatschappij die naar meer landen vliegt dan welke andere luchtvaartmaatschappij ook, en biedt een ‘We zijn allemaal verbonden’-boodschap terwijl de wereld zich opmaakt voor een heldere en veelbelovende toekomst”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

“Hoewel Pangea vandaag niet meer bestaat, is Turkish Airlines er trots op mensen opnieuw te verbinden met hun geliefden en dit gevoel van herverbinding te stimuleren, als de wereldwijde luchtvaartmaatschappij die meer mensen en landen samenbrengt. Met deze nieuwe campagne communiceert de toonaangevende luchtvaartmaatschappij op krachtige wijze haar doelstelling om ‘ver weg dichtbij te laten voelen’ en ‘daar naar hier te brengen’.”

Succesvolle campagne 2017

Freeman was ook te zien in de campagne van 2017 van de luchtvaartmaatschappij.

“Met dit project leent Freeman opnieuw zijn talent aan de productie, waarbij hij het publiek boeit met zijn sterke verhalende aanwezigheid en iconische stem,” voegde de verklaring eraan toe.

De Turkse nationale luchtvaartmaatschappij vliegt naar meer landen dan welke andere luchtvaartmaatschappij ook en vliegt naar 334 bestemmingen in 128 landen in vijf continenten, aldus het bedrijf.

Bron: Sabah