Turkish Airlines stuurt 60 ton humanitaire hulp, ter waarde van 2.000.000 dollar(1.860.000 euro), aan de door hongersnood getroffen Somalië als onderdeel van een campagne van de Vine en Snapchat ster Jerome Jarre.

Hollywoodster Ben Stiller had Turkish Airlines via Twitter gevraagd om één van haar vliegtuigen aan te bieden om hulp te sturen naar Somalië. Veel Twittergebruikers uit alle delen van de wereld steunden de onlinecampagne die begon met een hashtag ‘#TurkishAirlinesHelpSomalia’.

Op 17 maart reageerde Turkish Airlines met een tweet: “Ready for take-off om Somalië te helpen”. De luchtvaartmaatschappij heeft ook haar liefde voor Somalië getweet: “We hebben de oproep voor deze zinvolle vlucht goed ontvangen”. Het doel van 2.000.000 dollar (1.860.000 euro) werd bereikt op woensdag nadat 75.000 mensen donaties hadden gedaan aan de campagne.

LEES OOK: Internationale beroemdheden beginnen helpcampagne: ‘Turkish Airlines moet zo snel mogelijk…’

Ibrahim Kalin

De woordvoerder van de Turkse president, Ibrahim Kalin, sprak met de Hollywood-ster over de telefoon en tweette later: “Groot en genadig werk van Ben Stiller en zijn vrienden voor de bevolking van Somalië. We staan klaar om te helpen”.

Op 4 maart drong de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan bij mensen aan om een ​​deel van de campagne via de Turkse Rode Halve Maan voor Somalië op zich te nemen. De voorzitter van de Rode Halve Maan, Kerem Kinik, bedankte Stiller voor bewustwording over de kwestie en zei dat ze voorbereidingen trof om drie schepen en drie vrachtvliegtuigen naar Jemen, Somalië en Zuid-Sudan te sturen via Turkish Airlines.

Volgens de VN lijden meer dan 20 miljoen mensen aan hongersnood in Oost-Afrika, met inbegrip van ongeveer 1,4 miljoen kinderen. Turkije heeft meer dan 121.900.000 dollar (113.367.000 euro) hulp verstrekt sinds 2011 via het Rampenfonds, de Turkse Rode Halve Maan en het Directoraat voor Religieuze Zaken.