Turkije is begonnen met de bouw van honderden huizen in Albanië. Dat heeft Turks minister van Ruimtelijke Ordening Murat Kurum eerder gezegd. Het land aan de Adriatische kust werd namelijk in november getroffen door een verwoestende aardbeving.

“We zijn begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van 500 huizen en bijbehorende sociale faciliteiten,” zei minister Murat Kurum na afloop van zijn ontmoeting met de Albanese president Ilir Meta. Hij was op officieel staatsbezoek in de hoofdstad Tirana.

Turks minister Murat Kurum: “Bouw van huizen, en bijhorende sociale faciliteiten, begonnen volgens instructies Erdoğan”

Volgens Kurum wil Turks president Erdogan met de bouw van de permanente woningen de wonden van de Albanezen helen na de aardbeving.

De reden voor zijn bezoek was om de projecten te evalueren, de nodige contracten te tekenen en de autoriteiten te informeren.

Meta bedankte Erdogan voor zijn snelle hulp en voor het efficiënte crisismanagement van Turkije.

Albanees premier: Turkse hulp zal nooit vergeten worden

Op 26 november werd de stad Durres aan de Adriatische kust getroffen door een aardbeving. Daarbij kwamen 51 mensen om en raakten meer dan 900 anderen gewond.

Het Turkse staatsagentschap voor Coördinatie en Samenwerking (TIKA) leverde 500 voedselpakketten en 500 dekens aan de slachtoffers.

Bron: AA

S.V.R.