Dokter Mehmet Öz

Om de obesitas-epidemie tegen te gaan, zou men volgens dokter Mehmet Öz het ontbijt moeten overslaan, en elke dag brunchen. Tijdens een interview met de showbizz nieuwswebsite TMZ noemde hij het ontbijt een marketingstrategie en vond hij dat “we al tientallen jaren vetgemest zijn.”.

“Die strategie heeft weinig te maken met de waarheid over onze gezondheid. Het slimste wat we kunnen doen is om niet te ontbijten, en pas iets te eten als we echt honger hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=H7PpqlrypWM

Het advies van Öz komt er terwijl er een nieuwe dieettrend is. De trend bestaat erin dat volgers van het dieet geregeld vasten, meestal in periodes van 14 tot 16 uur. Anderen eten geheel niet of beperken gedurende twee dagen hun calorie-inname tot slechts een paar honderd calorieën per dag.

“Als mensen ’s morgens met honger wakker worden, komt dat waarschijnlijk omdat ze de dag ervoor weinig gegeten hebben”, aldus Öz. “Als je om 10 uur ’s avonds alleen wat chips of frieten gegeten hebt, is het niveau van insuline de ochtend daarna vrij laag. De ochtend na een volgende dag niet deftig eten lijk je wel op een drugsverslaafde die een tijdje niets meer gehad heeft. Dan heb jij ook je drugs nodig, in dit geval je koolhydraten.”

“Turks ontbijt is gezond”

Vorig jaar publiceerde de Turkse dokter een video in het Engels op zijn Facebookpagina waarin hij het ontbijt van de Turken prees als gezond. “Het ontbijt van Turkije waardeer ik het meest. Dit is echt eten. Eten dat uit de grond komt. De olijven zijn speciaal. Ze bezitten de gezonde vetten die ervoor zorgen dat wij beter kunnen nadenken”, aldus de Turkse dokter.

K.L.

Bron: Hürriyet