President Recep Tayyip Erdogan voerde het feestgebed uit in de Atasehir Mimar Sinan Moskee in Istanbul op dinsdagochtend samen met miljoenen andere moslims in Turkije na een maand vasten.

Het feest dat het einde van de Ramadan inluidt, begon op dinsdagochtend met het bidden van het feestgebed in moskeeën in Turkije. In de Ramadanmaand mogen moslims onder andere niet eten, drinken of seksuele betrekkingen hebben tussen zonsopgang en zonsondergang.

Na het bidden in de Eyup Sultan Moskee in Istanbul, benadrukte Turks premier Binali Yildirim dat Turkije door zal gaan met de strijd tegen terreur. Hij zei: “Soldaten, politieagenten en alle veiligheidsmachten wagen hun leven om de grenzen en de vrede in Turkije te beschermen. De strijd van Turkije tegen terreur zal doorgaan, we zullen er alles aan doen om ons van deze van terreur te behoeden”.

Turkije riep dinsdag 5 juli uit als de eerste dag van het Suikerfeest. Wanneer het echter bewolkt is, het regent of er zijn andere natuurlijke fenomen die het zicht belemmeren, vasten de meeste moslims in andere delen van de wereld nog een dag langer en vieren ze de eerste dag van het feest op woensdag 6 juli.

Sabah