Saoedi-Arabië is een dag voor het einde van de ramadan opgeschrikt door bomaanslagen. Een zelfmoordterrorist blies zich op in de Saoedische stad Medina terwijl het koninkrijk door nog 2 andere terreuraanvallen werd getroffen.

Volgens een veiligheidsbron die anoniem wilde blijven vanwege een verbod op contact met de media, viel de levende bom een checkpoint aan nabij de Moskee van de Profeet in Medina, de heiligste stad in de islam na Mekka.

Volgens de bron kwamen twee mensen en de aanvaller om het leven toen de moslims hun vasten verbraken. Er was geen officiële verklaring voor de aanval nabij de begraafplaats van profeet Muhammed. In de oostelijke stad Qatif vielen 2 zelfmoordterroristen een sjiitische moskee aan. Er werden geen doden gemeld.

Amerikaanse consulaat

Een andere levende bom viel het consulaat van de V.S. aan in Djeddah op maandag 4 juli, het nationaal onafhankelijkheidsfeest van de Amerikanen. 

In een telefoongesprek tussen de Turkse president Erdogan en de Saoedische koning Selman Bin Abdulaziz, veroordeelde Erdogan de “gruwelijke” aanvallen. Erdogan bood zijn condoleances aan, wenste een spoedig herstel voor de gewonden en feliciteerde de koning bij gelegenheid van het Ramadanfeest.

AA