De universiteit van Gent verbiedt al haar studenten en personeel om naar Turkije te reizen. Dat doet ze na de recente aanslag op de luchthaven van Istanboel.

Geen enkele student van de universiteit mag dus nog op uitwisseling naar Turkije dit najaar. Alle reizen worden geschrapt, laat de rector aan het personeel weten via e-mail. Nochtans past Buitenlandse Zaken het reisadvies niet aan en mogen alle Belgen wél naar Turkije reizen op voorwaarde dat ze extra waakzaam zijn. Een opvallende keuze dus van de Gentse universiteit. Het is de rector die dat besliste en dat communiceerde naar het personeel via volgende e-mail.

“De situatie ter plaatse is van die aard dat we ons op dit ogenblik genoodzaakt zien om alle dienstverplaatsingen naar Turkije te verbieden. (…) Ook uitwisselingen van studenten naar Turkije voor het 1e semester worden momenteel geannuleerd.”

Door die beslissing kunnen negentien studenten op Erasmus niet vertrekken naar Turkije. De universiteit probeert nu andere bestemmingen voor hen te regelen.

HLN.be