Madeline Hoffmann

Madeline Hoffmann, een 33-jarige vrouw die vanuit Duitsland een fietstocht maakte om haar Turkse vader te ontmoeten, heeft hem na een reis van 4,5 maand ontmoet in de centrale provincie Kayseri.

Hoffmann groeide op in Duitsland en kwam er zeven jaar geleden achter dat haar vader een Turk was.

Als modeontwerpster, die toen in Sydney, Australië, woonde, besloot zij een reis te maken om haar vader te ontmoeten. Hoffmann, die daarbij haar baan opzegde, keerde terug naar Duitsland en begon aan de fietsreis om op 23 augustus 2022 naar Turkije te komen.

Ze deelde deze reis in detail met haar volgers via haar sociale media-account en schreef over wat ze onderweg tegenkwam, waarbij ze haar ervaringen en gevoelens beschreef. Toen ze na een lange reis Kayseri bereikte, ontmoette Hoffmann haar 64-jarige vader, Duran Tekin.

Hoffmann, die vertelde dat ze geschokt was toen ze op 26-jarige leeftijd ontdekte dat ze half Turks was, vertelde aan Anadolu Agency (AA) dat ze besloot een reis te ondernemen om “de andere helft van haar afkomst te ontdekken en zichzelf te vinden”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madeline (@iammadelinehoffmann)

Toen ze uitlegde hoe ze vanuit Sydney terugkeerde naar Frankfurt, wees ze erop dat het idee ontstond om haar oude cultuur en Duitse erfgoed te combineren met de Turkse cultuur. “Ik ging op reis om mijn vader voor het eerst te ontmoeten,” zei ze.

Hoffmann vertelde dat zij vanuit Duitsland in Turkije aankwam, onderweg door Frankrijk, Zwitserland, Italië, Kroatië, Slovenië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina, Albanië en Griekenland.

De vrouw zei er geen spijt van te hebben haar baan voor deze reis op te geven, maar merkte op dat ze af en toe bang was, maar dat ze blij was nieuwe culturen te leren kennen en onderweg prachtige landschappen te zien.

“De gevoelens waren gemengd omdat ik mijn vader voor het eerst zou ontmoeten. Ik heb 33 jaar op dit moment gewacht. Ik heb 4,5 maand met de fiets gereisd om dit moment mee te maken. Het was een heel vreemd moment toen ik bij de ingang van zijn appartement kwam. Ik wist niet hoe ik me moest voelen of wat ik moest verwachten. Ik wist dat hij naar beneden kwam en ik was bang om te kijken,” legde Hoffmann uit.

“Het is moeilijk te beschrijven hoe ik me voelde. Het was heel interessant om het tweede deel van mij te leren kennen. Het is zo’n goed gevoel,” voegde ze eraan toe.

Haar vader, Duran Tekin, verklaarde dat hij in 1973 naar Duitsland ging en na de kunstacademie zijn zakenleven begon. Hij verklaarde dat hij twee dochters heeft met een vrouw die hij in Duitsland heeft ontmoet, maar dat ze om persoonlijke redenen het contact hebben verloren.

Tekin verklaarde dat hij na 28 jaar besloot de gemeente van de plaats waar zij woonden te bereiken en contact op te nemen met de oom van zijn dochters, om zo toegang te krijgen tot aanwijzingen die naar hen leidden.

Tekin verklaarde dat hij zijn oudste dochter 28 jaar later in Duitsland had ontmoet, maar dat hij zijn jongste dochter Madeline niet persoonlijk kon ontmoeten omdat zij in Australië woonde.

Tekin deelde mee dat het qua tijd en financiële middelen moeilijk was om Australië te bezoeken, en dat zij elkaar niet eerder in Duitsland konden ontmoeten: “Ik kan de tijd niet terugdraaien, zo was het toen.”

Bron: Sabah