Foto: Anatomica

Haartransplantatie populairste ingreep in Turkije

Turkije staat in de top van de wereldranglijst voor veel esthetische ingrepen. De kwaliteitsvolle diensten en de betaalbare prijzen maken Turkije zeer aantrekkelijk voor heel wat Europeanen.   

Haartransplantaties kosten in de VS en in veel Europese landen ongeveer 12.000 euro. Ondergaat u echter een haartransplantatie in Turkije, dan betaalt u nog geen vierde van dit bedrag.

Wanneer u op de luchthaven aankomt zal u meteen heel wat mensen zien die zo’n ingreep hebben ondergaan. De historische achtergrond en de schoonheid van de Bosporus zijn natuurlijk ook belangrijke factoren die meespelen wanneer mensen besluiten om af te reizen naar Istanbul voor een haartransplantatie.

Enkele Toeristen, die een haartransplantatie hebben ondergaan, poseren voor een foto in de luchthaven van Istanbul

De mensen die kiezen voor deze stad boeken dan ook best wat extra dagen zodat er na de operatie nog tijd over is om de stad te verkennen.

Chirurgen in Turkije hebben meer ervaring dan chirurgen in Europa omdat ze veel meer haartransplantaties uitvoeren dan hun Europese collega’s. Het is ook van groot belang dat er voor elke patiënt een geschikte aanpak wordt bepaald.

In het verleden maakte men voor haartransplantaties gebruik van FUE- en FUT-methoden. Daarvan is de FUE-techniek nog steeds de beste, maar die is in de loop der jaren veel veranderd.

Naaldvrije anesthesie werd ontwikkeld voor patiënten die bang zijn voor de verdovingsfase van de ingreep. Dankzij deze methode voelt de patiënt 70% minder pijn. Bij het openen van de kanalen waar de wortels worden geplaatst, gebruiken we speciale Sapphire inserts. De herstelperiode van onze patiënten wordt hierdoor aanzienlijk verkort. Dit verhoogt het comfort van de patiënt en vergemakkelijkt de terugkeer naar het sociale leven.

We gebruiken de nieuwste technologieën die in onze kliniek worden ontwikkeld. Het constant ontwikkelen van technologieën en innovaties is noodzakelijk.

Istanbul zal klaarblijkelijk nog voor een lange tijd het aantrekkingspunt blijven voor haartransplantaties.

Hurriyet


O.A.