Karadayı, een prominente TV serie

De 32ste Internationale Markt voor Televisie, Video, Kabel en Satelliet Films en Programma’s (MIPCOM) is van start gegaan in de Franse stad Cannes. Turkije, gastland van vorig jaar, heeft de titel dit jaar overgedragen aan Japan.

Turkse en Japanse delegaties hielden een gezamenlijke persconferentie tijdens de opening van de beurs, die bijna 5.000 klanten in 2.000 cabines ontvangt. İbrahim Çağlar, Voorzitter van de Kamer van Koophandel van Istanbul, de Japanse Binnenlandse Zaken en Communicatie viceminister voor Internationale Projecten Shigeki Suzuki en de Japanse Eregast, Yoshiaki Yamada, spraken de uitgenodigden toe.

LEES OOK: Turkse series immens populair in Zuid-Amerika

Çağlar wees naar de omvang van de Turkse tv-serie sector, zeggend dat 50 series per week werden ingeblikt in Turkije. Hij verklaarde dat Turkije de tweede grootste exporteur van tv-series is na de Verenigde Staten en voegde er aan toe dat de Turkse series in 102 landen worden uitgezonden wereldwijd. De export is gestegen tot $350.000.000 van $10.000 in 2014. Turkije, die vorig jaar deelnamen aan de expo, samen met 411 tv-bedrijven, heeft één van de grootste aanwezigheden van dit jaar.

Daily Sabah