Turkije is een land geworden dat de grootste bijdrage levert aan het Europese luchtverkeer. Dat kondigde het agentschap voor de burgerlijke luchtvaart (SHGM) aan op dinsdag.

Eamonn Brennan, directeur van de Europese luchtverkeersorganisatie Eurocontrol, zond een brief naar de SHGM over de Turkse bijdrage aan het Europese luchtverkeer.

Stijging van 8.4 procent

Het Turkse luchtverkeer steeg met 8,4 procent van 1 april tot 30 september – tijdens het tweede en derde kwartaal – vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, aldus de SHGM.

“Brennan zei dat, in dezelfde periode, de gemiddelde groei in het Europese luchtverkeer 3,6 procent was,” gaat de verklaring verder.

Het merkte op dat, volgens het rapport van Eurocontrol, vertragingen in de organisatie van het luchtverkeer in Turkije 79 procent bedroegen in het tweede en derde kwartaal van 2017 en dat het met 47,3 procent gedaald was in dezelfde periode van dit jaar.

Het percentage van vertraagde vluchten (meer dan 15 minuten) op de Ataturk luchthaven in Istanbul was 25 procent en 21 procent op de Sabiha Gokcen luchthaven in Istanbul.

“In de brief werd benadrukt dat het Europese gemiddelde 28 procent was tijdens dezelfde periode, Turkije had een veel betere prestatie dan Europa,” benadrukte de verklaring.

Anadolu Agency

T.A.