Turkish Airlines plant om in de toekomst vluchten aan te bieden rechtstreeks naar Mexico. Dit verklaarde de minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu onlangs.

Tijdens een persverklaring, die uitgebracht werd ter gelegenheid van bilaterale gesprekken met de minister van Buitenlandse Zaken Luis Videgaray, werd er verklaard dat rechtstreekse vluchten en een vrijhandelsverdrag in de maak waren om beide economieën te versterken.

“Wij gaan de handel uitbreiden en spoedig een vrijhandelsverdrag ondertekenen”, verklaarde de minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu.

Diplomatische manier

“Wij leven in een moeilijke regio en Turkije doet altijd haar best om crisissen op te lossen op een diplomatische manier. Wij keren nooit onze rug toe naar een humanitaire crisis. Mexico steunt ons in deze”, voegde hij verder eraan toe.

Videgaray van zijn kant verklaarde: “Vandaag de dag zijn wij open naar de hele wereld toe en willen wij handelsbetrekkingen en investeringsrelaties onderhouden over de hele wereld”.

Hij liet ook weten dat hij veel verwacht van Turkse investeerders in Mexico, voornamelijk in de bouwsector en in de landbouw. Videgaray liet ook weten dat er veel opportuniteiten aanwezig zijn voor Turkse zakenmensen.

Vijanden

De minister liet zich ook uit over de gemeenschappelijke vijanden die zij delen en dat de overheid ervan bewust is, dat Turkije een belangrijke stabiliserende rol draagt in de regio.

“Turkije speelt een belangrijke rol in de rechtvaardige en humanitaire bijstand, door haar deuren te openen voor 3 miljoen vluchtelingen in een complex grondgebied”.

“Mexico hoopt dat haar inspanningen vruchten zullen afwerpen naar de toekomst toe”, voegde hij eraan toe.

AA