Hamdu Sena Bilgin verwarmde de harten van menige dierenvrienden nadat een foto van deze 11-jarige herderin, samen met haar hond en een geit, die ze in haar rugzak had gestopt, viraal ging.

Bilgin was de schapen aan het hoeden op de boerderij van haar vader in een dorp in de provincie Rize, toen één van de geiten beviel in de vrieskou. Om de dieren te beschermen, zette ze meteen de pasgeboren geit in een zak die ze aan haar hond Tomi vastbond en droeg de vermoeide moeder in een rugzak. Bilgins oudere broer nam een foto van het tafereel en deelde die via de sociale media. De foto’s gingen meteen viraal en verschillende personen loofden de jonge herderin om haar ‘hartverwarmende actie’. Anderen zagen in de actie een voorbeeld van de onbreekbare band tussen mensen en dieren.

Sneeuwstorm

In een interview met de Turkse media vertelde Bilgin het verhaal achter de foto’s. “Ik was samen met mijn broer de geiten aan het hoeden toen het plots begon te sneeuwen. Op hetzelfde ogenblik zag ik dat één van onze dieren aan het bevallen was. We besloten om de geit in mijn rugzak te zetten en haar jong in een andere zak die we daarna aan onze hond, Tomi, bevestigden. Hierna gingen we terug naar onze boerderij,” zei het meisje aan de reporters van de Turkse krant Sabah.

Media-aandacht

Atilla Bilgin, de vader van de jonge herderin zei dat zijn dochter altijd al een passie voor dieren heeft gehad en dat ze verbaasd was over de media-aandacht die ze kreeg. “Het kwam mij pas twee dagen later ter ore, toen iedereen hierover begon te praten,” aldus de vader.

Hamdu Sena Bilgi is naar eigen zeggen een grote dierenvriend en houdt ervan om in de wijde natuur op haar schapen te passen. Het meisje was blij met de aandacht en zei dat verschillende familieleden haar hebben gebeld om haar te feliciteren voor haar kordaat optreden.

BONUS

Sabah