Hasan Inan probeert zelfmoord te plegen boven op een verkeersbord in Kocaeli, Noordwest-Turkije. 7 dec. 2018.

Een jonge man die dinsdag bij een zelfmoordpoging het dak van een gebouw in het noordoosten van Turkije opging, is na overredingspogingen van de plaatselijke autoriteiten veilig naar beneden gebracht… voor de 140ste keer.

Hasan Inan, die de laatste jaren een reputatie heeft opgebouwd als seriezelfmoordenaar, koos het district Pazar in de provincie Rize voor zijn laatste poging.

De 29-jarige dreigde van een zes verdiepingen hoog gebouw te springen, wat de plaatselijke politie en brandweer ertoe bracht ter plaatse te komen.

Zoals gebruikelijk in Turkije, verzamelde de lokale bevolking zich in het gebied terwijl het incident zich ontvouwde.

De ladder van een brandweerwagen werd tot op het dak verlengd en de hulpdiensten probeerden Inan over te halen naar beneden te komen, waarna hij na twee uur proberen eindelijk toegaf.

Toen werd begrepen dat de man een bekende figuur was voor brandweerlieden in het hele land.

Het was de 140ste zelfmoordpoging van Inan in het hele land en de tweede in de provincie Rize, waar hij al op 1 oktober zelfmoord probeerde te plegen, toen zijn 22ste poging.

Ardahan, Kars, Kocaeli, Istanbul, Bilecik waren enkele van de andere provincies waar Inan naar verluidt een zelfmoordpoging heeft ondernomen en werd overgehaald door lokale ambtenaren in ruil voor geldelijke steun of werkaanbiedingen.

Het blijft onduidelijk hoe de professionele zelfmoordpogingster, die sommige dagen meer dan één poging deed, aan vervolging wegens verstoring van de openbare orde ontkomt.

Bron: Turkse media