De Turkse overheid boekte een begrotingstekort van $44 miljoen in juli, maar boekte een surplus van $440 miljoen tussen januari en juli. Dat zei de Turkse minister van Financiën Naci Agbal op 15 augustus.

“Fiscale discipline, een van de krachtigste aspecten van de Turkse economie zal behouden worden in de komende periode”, zei hij in een verklaring. Agbal beloofde om structurele hervormingen te blijven maken zonder pauze. Dat zal volgen hem de Turkse economie nog meer versterken.

De inkomsten van de overheid in juli waren $14,3 miljard in juli, een stijging van 6,1 procent. Overheidsuitgaven waren $14,35 miljard, een daling van 6,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Volgens het ministerie bereikten de inkomsten van de Turkse overheid $107,5 miljard in de eerste 7 maanden van het jaar, een stijging van 14,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Belastinginkomsten stegen ook met 9,5 procent in dezelfde periode tot $85,5 miljard. De Uitgaven van de overhead stegen  van januari tot juli tot $107 miljard een stijging van 12,1 procent. De uitgaven voor gezondheidszorg, pensioenen en sociale zekerheid stegen meer fan 20 percent in de eerste 7 maanden van 2016 tot $4,94 miljard.  Personeelsuitgaven stegen met 21 procent tot $30 miljard van januari tot juli.

Hurriyet