Meer dan een half miljoen mensen hebben een aanvraag gedaan om burger te worden van de eerste ‘ruimtenatie’ Asgardia. Turkse onderdanen vormen de op een na grootste groep met het aantal aanvragen, volgens officiële gegevens van de website van het project.

Het Asgardia-project werd in oktober in Parijs aangekondigd en het ruimtestation heeft in slechts 20 dagen meer dan 500.000 aanvragen voor burgerschap ontvangen. China staat momenteel eerste met 31.853 aanvragen, op de voet gevolgd door Turkije met 29.082 verzoeken om burgerschap.

Meer dan 10.000 aanvragen werden ingediend door inwoners van Istanbul, terwijl de aantallen voor Ankara en Izmir respectievelijk 3.564 en 2.868 waren.

“Asgardia-1 zal de aanvang van een nieuw ruimtetijdperk markeren, waarbij onze burgers voor het eerst virtueel in de ruimte worden opgenomen”, zei dr. Ashurbeyli en hij benadrukte dat de gegevens die in de Asgardia-1 worden opgeslagen voor altijd in het geheugen van de “nieuwe ruimtemenselijkheid” blijven, aangezien ze bij elke nieuwe satelliet van het project opnieuw geïnstalleerd zullen worden.

Sabah