De vierde editie van de World Nomad Games, de Olympische Spelen voor Nomaden, zal plaatsvinden in de noordwestelijke provincie Bursa. Dat heeft Mehmet Kasapoglu, de minister van Jeugd en Sport, laten weten in een mededeling.

Eens in de twee jaar worden in Kirgizië de World Nomad Games gehouden. Een aantal dagen lang zijn er allerlei traditionele sporten te zien. Zoals worstelen, paardrijden, polo, boogschieten en jagen met een koningsadelaar of gooien met dode geiten. Er komen altijd veel kandidaten op af uit heel Azië, gekleed in prachtige kostuums.

Bij de opening van het park Asik Veysel in het district Sultanbeyli in Bursa sprak hij de hoop uit dat Turkije de top zal bereiken op alle gebieden en dat het land verschillende internationale evenementen zal kunnen organiseren.

“Ons land piekt op het gebied van economie tot industrie, en van gezondheidszorg tot sport, en ik hoop dat onze jeugd onze glorieuze toekomst kan blijven verzekeren. Onze sportfaciliteiten evenaren die in andere Europese landen. Recent hebben wij een workshop rond sporttoerisme georganiseerd en we plannen om bijna elk hoekje van ons land geschikt te maken voor sporttoerisme”, aldus de minister.

De vorige drie  edities van de World Nomad Games werden in Kirgizië gehouden, en nu is het de beurt aan Turkije. “We zullen de spelen in Bursa organiseren en ik denk dat we een uitstekende editie zullen hebben”, zegt Kasapoglu.

De spelen worden sinds 2014 gehouden. Het gaat om traditionele sporten als worstelen, jagen met adelaars en paardensport.

(Bron: Hürriyet)