Ondanks de politieke geschillen tussen Berlijn en Ankara blijft de Duitse interesse in Turkije als vakantiebestemming zeer groot. TUI, de grootste reisorganisator in Duitsland, deelde op 25 juli mee dat de vraag naar last-minute vakanties in Turkije onlangs terug is gestegen.

“Veel toeristen kiezen voor Turkije als vakantiebestemming omwille van de aanzienlijk lagere prijzen in vergelijking met andere bestemmingen.  In Turkije is het hotelaanbod ook veel groter dan gemiddeld,” zei Bernd Hoffmann, woordvoerder van TUI, tegen Anadolu Agency.

Politieke spanningen tussen Duitsland en Turkije

Te midden van de recente politieke spanningen tussen Duitsland en Turkije, onthulde Berlijn vorige week een aantal economische maatregelen die de druk op Ankara zouden moeten opvoeren. Evenals spoorde Berlijn haar burgers aan om voorzichtig te zijn bij het reizen naar Turkije.

Hoe dan ook hebben deze acties volgens TUI voorlopig geen grote invloed gehad op de boekingen. “Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reis en veiligheidsinformatie voor Turkije gewijzigd, maar er is geen sprake van een negatief reisadvies”, zei Hoffman, waarna hij toevoegde dat Duitse toeristen zoals gewoonlijk naar Turkije reizen.

Positieve trend

Songül Goktas-Rosati, directeur van Öger Tours, spreekt van een “positieve trend” in vergelijking met vorig jaar. Dit voornamelijk in de last-minute reispakketten. “Turkije is de definitie van een perfecte vakantiebestemming: prachtige hotels, zeer gastvrije mensen, lange zandstranden, prachtige baaien, een rijke cultuur en uitstekend eten,” zei ze.

FTI Group, een andere grote reisorganisator, uitte zich ook optimistisch over de stijgende vraag naar vakanties in Turkije.    “We zien momenteel een tweecijferige procentuele stijging van verkoop en bezoekers vergeleken met vorig jaar,” zei het bedrijf in een verklaring op 25 juli.

Reisadvies van het Duitse ministerie

Het reisadvies van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft verder ook geen invloed gehad op hun vakantieaanbod. “We zien geen diepe bezorgdheid onder onze klanten, noch zien we een shift in hun koopgedrag,” zei een woordvoerster van het bedrijf.

Ondanks de daling in de voorbije 2 jaar, die grotendeels een gevolg is van de conflicten in Turkse buurlanden, blijft Turkije nog steeds een van de populairste bestemmingen van Duitse vakantiegangers. In 2016 kozen zo’n 4 miljoen Duitsers voor Turkije als vakantiebestemming.

Hurriyet