Eerder deze week heeft de Hoge Raad der Verkiezingen (Yüksek Seçim Kurulu) verklaard dat het referendum over de grondwetswijzigingen zal plaatsvinden op 16 april.

De president van de Hoge Raad, Sadi Güven, verklaarde dat er ongeveer 146.000 stemhokjes ter beschikking gesteld zullen worden voor de 55.3 miljoen stemgerechtigden in Turkije.

De stemgerechtigden die in het buitenland leven, zullen ook in de mogelijkheid verkeren om hun stem uit te brengen en dit maar liefst in 57 verschillende landen.

De papieren waarop de stem uitgebracht kan worden, zullen uit twee delen bestaan. Een wit gedeelte om de ‘JA’ stem uit te drukken en een bruin gedeelte voor de ‘NEE’ stem.

President Recep Tayyip Erdoğan en de Turkse premier Binali Yıldırım hebben al in het verleden laten weten dat het referendum in alle waarschijnlijkheid zal plaatsvinden op 16 april. De Hoge Raad bevestigt hetgeen al vermoed werd.

De AK-partij en de MHP steunen de veranderingen die het voorwerp zijn van het referendum. De oppositie, de CHP en de HDP daarentegen zijn tegen de veranderingen.

Sabah