De interculturele dialoog van ideeën en waardes binnen een geglobaliseerd toerisme moeten aanzetten tussen meer begrip tussen gemeenschappen.

De nieuwe minister van Cultuur en Toerisme van Turkije, professor Numan Kurtulmus (foto) kondigt vandaag zijn strategische visie op het toerisme in Turkije aan. Hij stelt dat het stimuleren van reizen de motor is om de relaties tussen gemeenschappen en landen te bevorderen.

Foto: Minister Numan Kurtulmus

Herstel in toerisme

Nu het toerisme in Turkije begint te herstellen heeft de heer Kurtulmus 50.000.000 internationale bezoekers voor 2023 als doelstelling gesteld. Dit zou een economische impact van 50 miljard genereren. Maar het meest waardevolle resultaat ligt hem in de creatie van een sterkere globale gemeenschap door het delen van ideeën en waarden tussen culturen.

Foute percepties

De recente ontwikkelingen in Turkije hebben het imago van het land geraakt en daarom willen we onze culturele en toeristische rijkdom gebruiken als de sleutel in het herstel van de foute percepties die aanleiding waren tot vaak ongerechtvaardigde aanvallen op Turkije. Wij geloven dat cultuur en toerisme kunnen bijdragen in het oplossen van politieke conflicten en het behoud van de vrede. Het zijn krachtige bindmiddelen om crisissen om te buigen in vredevolle projecten.

Nutteloze inspanningen

De heer Kurtulmus had ook zware kritiek op de nutteloze inspanningen om Turkije als een onveilige bestemming te duiden. Turkije is immers in alle opzichten minstens even veilig als Berlijn, Parijs of Rome.

“Maar weinig landen hebben een rijkdom aan een toeristisch en cultureel aanbod zoals Turkije, inbegrepen en misschien als het meest belangrijke binnen dit gegeven is de geofysische functie als brug tussen Oost en West met bezoekers uit de hele wereld“.

Stijging

“Dit jaar loopt Turkije al voor op haar doelstellingen inzake toerisme met een stijging van 14,05 % gedurende de eerste 6 maanden van 2017 en zelfs 43 % in vergelijking met Juni van vorig jaar“.

UNESCO

Foto: Aphrodisias

“Vele Turkse toeristische verworvenheden behoren tot het UNESCO wereld-erfgoed waaraan in 2017 de Antieke ruïnes van Aphrodisias in 2017 nog werden toegevoegd. Volgens de New York Times behoort het Egeïsche eiland van Bozcaada bijv. tot één van de top wereldlocaties.

Ongekende rijkdom in geschiedenis

“Turkije is een van de meest gediversifieerde bestemmingen in de wereld met een ongekende rijkdom in geschiedenis, gastronomie en geografie van het middellandse zeegebied tot de Zwarte zee, gecombineerd met kunst en cultuur gespreid over de eeuwen die onze tijden voorafgaan.“

Foto: Bozcaada

“Ik nodig reizigers vanuit heel de wereld uit om een bezoek te brengen aan Turkije, of het nu aan de ruines van Aphrodisias, het eiland Bozcaada, het huis van de maagd Maria, Topkapi of een van onze vele badplaatsen is.

Foto: Bozcaada

Door ons rijk aanbod gecombineerd met de gekende Turkse gastvrijheid hebben we inderdaad het potentieel om de globale gemeenschap te verrijken door culturele diplomatie.

Voor meer informatie: www.hometurkey.com