Time magazine citeerde een opmerkelijke vers uit de koran, ook wel gekend als het heilige boek van de moslims, op de cover van de voorlaatste oktober-editie. Wie een persoon doodt, dan is het alsof hij de hele mensheid doodt; en als hij een leven redt, is dat alsof hij de hele mensheid heeft gered’ staat er geschreven op de cover van de magazine.

0x0-1475964816869
Oktober 17, 2016

Elke dag riskeren reddingswerkers van de White Helmets hun leven om Syrische burgers onder het puin van bombardementen weg te halen. Ze zijn een vrijwillige reddingsgroep met afdelingen in heel Syrië. Na bombardementen zijn ze als eerste ter plekke om te zoeken naar overlevenden. De White Helmets werden dit jaar voor hun heldhaftige werk genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Overigens verscheen er ook een documentaire van ze op Netflix (zie trailer onderaan).

21 august 2015
Augustus 2015

Het artikel vertelt de lezers een verhaal over een vrijwilligersgroep, ‘the Syria Civil Defense, ook wel gekend als de Witte Helmen, die tot nu toe al het leven hebben gered van duizenden burgers. De groep kreeg afgelopen september ‘the Right Livelihood’ award, ook wel gekend als de alternatieve Nobelprijs.

“Velen in Syrië geloven dat wanneer men komt tot een vredesakkoord, dat de Witte Helmen het land terug zullen opbouwen”, luidt het.

white-helmets-ft-article-header-1

white-helmets

Men carry the bodies of children following a reported bombardment with explosive-packed "barrel bombs" by Syrian government forces in the al-Mowasalat neighborhood of the northern Syrian city of Aleppo on April 27, 2014. Aleppo is divided between government and opposition control, and clashes on the ground, rebel fire and regime aerial bombardment have all increased there in recent weeks. AFP PHOTO / ALEPPO MEDIA CENTRE / ZEIN AL RIFAI === GRAPHIC CONTENT== (Photo credit should read ZEIN AL-RIFAI/AFP/Getty Images)

645x344-1475964656663-bspline
Oktober 17, 2016

Sabah