“The Ottoman Lieutenant,” een co-productie van de Verenigde Staten en Turkije zal tijdens het eerste kwartaal van 2017 in de cinemazalen uitkomen. De film speelt zich af in Oost-Anatolië tijdens de Eerste Wereldoorlog en concentreert zich rond de ervaring van een Amerikaanse verpleegster in Anatolië.

645x400-an-ottoman-story-from-hollywood-1481144835-bspline
Links: Michiel Huisman als Ismael. Rechts: Haluk Bilginer als Halil Bey.

Het script werd geschreven door Jeff Stockwell en de film werd geregisseerd door Joseph Ruben. De film heeft een indrukwekkende cast met onder andere Ben Kingsley, Josh Hartnett en de Nederlandse acteur Michiel Huisman. De Turkse acteur Haluk Bilginer speelt de rol van “Halil Bey” en Selçuk Yöntem vertolkt de rol van “Melih Paşa”. Het is de eerste keer dat we deze acteurs samen kunnen zien in een Hollywood film. Bilginer speelde eerder in verschillende Hollywood producties.

https://www.youtube.com/watch?v=5TAIEVlsG3I

 

De film werd opgenomen in verschillende Turkse steden en de “Prag – Barrandov Studios”, één van de grootste filmstudio’s in Europa. De opnames werden ondersteund door een technisch team van ruim 650 personen, en meer dan 1000 personen figureerden in de film.

De film wordt uitgebracht in het eerste kwartaal van 2017 en zal te zien zijn in talrijke cinemazalen over heel de wereld.

Sabah