Het wereldberoemde digitale platform Paramount+ heeft het project “The Turkish Detective” aangekondigd, waarin Haluk Bilginer en Yasemin Allen de hoofdrollen zullen delen.

De opnames van de serie, die zich zal afspelen in het huidige Istanbul, beginnen deze maand.

Haluk Bilginer is de eerste Turkse acteur die de prijs voor beste acteerprestatie won op de 47e International Emmy Awards voor zijn optreden in de tv-serie “Şahsiyet” (“Persona”).

De serie, die wordt aangepast aan de boekenreeks “The Çetin Ikmen Crime Novels” van Barbara Nadel, zal het publiek in acht afleveringen ontmoeten op Paramount+.

Ethan Kai, die bekend is van “Killing Eve” (2018), “Batgirl” (2022) en “Squadron 42,” zal ook deelnemen aan het project.

Het project, aangekondigd door de bekende nieuwssite Deadline, zal worden uitgevoerd in samenwerking met Miramax, Ay Yapım en Paramount.

Er wordt gezegd dat de opnames deze maand in Istanbul zullen beginnen.

Niels Arden Oplev, die de Zweedse versie van “The Girl with the Dragon Tattoo” regisseerde, zal plaatsnemen op de regisseursstoel van de serie, die geschreven zal worden door Ben Schiffer.

Haluk Bilginer zal het personage van Detective Çetin Ikmen spelen, terwijl Yasemin Allen het personage van Detective Ayşe Farsakoğlu zal vertolken.

“‘The Turkish Detective’ is een universeel meeslepende misdaadthriller die zich afspeelt in een van ’s werelds meest adembenemende, cultureel rijke steden,” aldus Nicole Clemens, Paramount+ content executive.

De serie gaat naar verwachting in 2023 in première voor het publiek.

Bron: Sabah