Bij twee zware explosies in Istanbul zijn zaterdagavond minstens dertien doden gevallen. Een explosie deed zich voor in de omgeving van het stadion van de voetbalclub Besiktas, de andere bij het Taksim-plein.

Bij de explosies zijn ook tientallen gewonden gevallen, melden Turkse media op basis van bronnen binnen autoriteiten. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bevestigt dat er doden bij de aanslag zijn gevallen.

Ambulances en brandweerauto’s zijn ter plaatse. De minister van Binnenlandse Zaken noemt de explosies een ’terroristische aanval’. Volgens de minister werd de explosie bij het plein veroorzaakt door een ‘zelfmoordbom’.

Politie

De explosie bij het stadion deed zich ongeveer twee uur voor, nadat er een wedstrijd was gespeeld. Volgens de zender NTV is de explosie veroorzaakt door een autobom.

Een busje van de oproerpolitie zou het doelwit zijn geweest. De supporters van de club waren tijdens de aanslag al weg bij het stadion. Volgens ooggetuigen zijn er veel agenten onder de slachtoffers.

nu.nl