Haluk Bilginer

De Turkse acteur Haluk Bilginer zal de schurk spelen in de Britse serie Alex Rider. De acteur won in november vorig jaar de Emmy Award voor beste acteur voor zijn rol in de serie Şahsiyet (persoon).

Nu kreeg hij een belangrijke rol aangeboden in Alex Rider, een serie naar het gelijknamige personage uit een aantal boeken van Anthony Horowitz, die op streamingsdiensten zal verschijnen.

De serie met 8 afleveringen, die gefilmd werd in het Verenigd Koninkrijk en in Roemenië, gaat over een 14-jarige spion, Alex Rider. Als zijn oom op een verdachte manier sterft, wordt het leven van de jongen op zijn kop gezet.

Hoewel Alex aanvankelijk gelooft dat hij een normale jeugd beleeft, traint de Britse overheid hem in het geheim tot geheim agent. Als hij daarachter komt, heeft hij geen keuze meer en moet hij het spel mee blijven spelen.

Hij moet deelnemen aan een zware training tot commando en wordt daarna op zijn eerste missie gestuurd. Hij moet onderzoeken wat er met zijn oom is gebeurd, en botst daarbij op dokter Hugo Grief, gespeeld door Bilginer, en zijn plannen.

K.L.

(Bron: Sabah)

Trailer: Alex Rider

Trailer: Şahsiyet