Foto: Istanbul Airport

Om aan te tonen dat Turkse luchthavens er alles aan doen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, lanceert minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu een certificaat voor de luchthavens.

“Tijdens de exit-strategie moeten we de luchthavens reorganiseren om beter te kunnen omgaan met epidemieën, zoals de huidige van COVID-19”, aldus zijn verklaring.

De minister stuurde een circulaire mededeling aan alle luchthavens om ervoor te zorgen dat zij alle nodige voorzorgsmaatregelen zouden nemen om besmetting met welke ziekte dan ook te voorkomen.

Volgens Karaismailoğlu is Turkije het eerste land ter wereld dat verregaande maatregelen in die richting neemt. Het certificaat moet helpen om binnenlandse vluchten veilig te laten verlopen. Binnenlandse vluchten mogen hervat worden na 26 mei, het einde van het Suikerfeest.

Net zoals in de rest van de wereld legde ook Turkije 2 maanden geleden reisbeperkingen op, waardoor het vliegverkeer tot stilstand kwam. De nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines (THY) kondigde op 21 mei aan om binnenlandse vluchten vanaf 4 juni te hervatten.

“Onze regering is in overleg met internationale organisaties en met relevante landen over de opstart van het internationale vliegverkeer. Dat zal het gemakkelijker maken om ook internationale vluchten op een veilige manier op te starten”, aldus Karaismailoğlu.

K.L.

(Bron: Hürriyet)