Sympathisanten van de terreurorganisatie PKK, hebben zondagochtend een moskee in brand gestoken in de Duitse hoofdstad Berlijn. Dit is de zoveelste aanval van PKK-aanhangers en extreemrechtse groeperingen op de Turkse en moslimgemeenschap in Duitsland.   

De laffe aanval op de Koca Sinan Moskee in het Reinickendorf district van Berlijn, die wordt beheerd door de Turks-Islamitische Unie voor Religieuze Zaken (DİTİB), vond plaats om 2 uur ‘s nachts.

Bayram Türk, de religieuze leider van de moskee, zei tegen Anadolu Agency dat de ingang van de moskee en de theewinkel in brand stonden toen hij arriveerde.

“Twee mensen verklaarden dat ze drie aanvallers zagen die maskers droegen en ontvlambaar materiaal gooiden naar de moskee en vervolgens wegliepen,” zei Türk.

De Berlijnse politie spreekt van een opzettelijke misdaad omdat het glas op de deur van de theewinkel eerst werd gebroken. “Het onderzoek is lopende,” klonk het.

Türk zei dat de moskee volledig werd verwoest en niet meer kan dienen als gebedshuis.

Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken werden er vorig jaar 950 aanslagen gepleegd tegen moslims of op moslim-gerelateerde plaatsen in Duitsland.

Sabah