Een video op een PYD/PKK-gelieerde webpagina toont hoe 5 aanvallers een moskee aanvallen met brandbommen in de zuidwesterse stad Lauffen am Neckar.

In een nieuw voorbeeld van geweld van terroristische groeperingen en druk op Turkse moslims in het buitenland, heeft een, met de PYD / PKK gelieerde webpagina, videobeelden gepubliceerd van een aanval op vrijdag op een moskee in het zuidwesten van Duitsland.

De Aksemsettin moskee, behorend tot de islamitische-Turkse vereniging Islamic Community National View (IGMG), in de stad Lauffen am Neckar werd vrijdag om 2 uur ‘s nachts aangevallen.

Videobeelden van de aanval werden gepost op de, aan de PKK-gelieerde, webpagina Roja Civan, waarop vier mensen te zien zijn die de ramen en deuren van de moskee met molotovcocktails bekogelen, terwijl een andere aanvaller stenen naar de ramen gooit.

De aanvallers ontvluchtten later het toneel.

Nog andere berichten met PKK-propaganda werden gevonden op deze webpagina, die zeggen: “Zolang de aanval op Afrin voortduurt, zal het verzet elke dag toenemen”, verwijzend naar de huidige, door Turkije geleide, contraterrorisme campagne in het noordwesten van Syrië.

Talrijke moskeeën zijn reeds aangevallen door PYD/PKK-aanhangers in verschillende Duitse steden sinds 20 januari, toen Operation Olive Branch begon.

Verboden sinds 1993 in Duitsland

De PKK is sinds 1993 in Duitsland verboden, maar het blijft actief met bijna 14.000 volgers uit de Koerdische immigrantenbevolking.

Turkije bekritiseert Duitsland al lang omdat het geen serieuze maatregelen neemt tegen de PKK, die het land gebruikt als een platform voor hun fondsenwerving, rekrutering en propaganda-activiteiten.

Duitsland heeft een Turkse gemeenschap van zo’n drie miljoen inwoners, van wie velen tweede en derde generatie Duitsers zijn die van Turkse afkomst zijn, waarvan de grootouders in de jaren zestig naar het land zijn verhuisd.

Volgens de Turkse militaire staf heeft Operation Olive Branch als doel zowel de veiligheid en stabiliteit te bewerkstelligen langs de Turkse grenzen en de regio, als Syriërs te beschermen tegen de onderdrukking en wreedheid van terroristen.

De operatie wordt uitgevoerd in het kader van Turkse rechten gebaseerd op internationaal recht, de resoluties van de VN-Veiligheidsraad, haar zelfverdedigingsrechten volgens het handvest van de Verenigde Naties en het respect voor de territoriale integriteit van Syrië, zei het.

Het leger zei ook dat enkel terreurdoelen worden vernietigd en dat er “uiterste zorg” wordt gedragen om burgers niet te schaden.

Anadolu Agency