Bevolking van Azez (Syrië) hield een pro-Turkije bijeenkomst op 19 januari uit steun voor operatie Afrin, een militaire operatie bedoeld om de stad te bevrijden van terroristen.

De Syrische oppositie steunt het Turkse plan om de terroristische PYD/PKK aan te vallen, zei een topfunctionaris van de oppositie.

Afrin moet zo snel mogelijk gered worden

Foto: Abdurrahman Mustafa

Abdurrahman Mustafa is de vicevoorzitter van de Nationale Coalitie van Syrische Oppositie en Revolutionaire Troepen. Hij vindt dat Afrin zo snel mogelijk moet gered worden van de terroristen. Afrin is een grensstadje dat momenteel onder controle van de terroristische PYD/PKK is.

“We steunen het Turkse plan tegen deze separatistische organisatie,” zei Mustafa, waarbij hij erop wees dat gebieden zoals Afrin al eerder bevrijd hadden moeten worden. “Zoals we het deden tijdens operatie Eufraat-Schild, zijn we opnieuw klaar voor samenwerking met Turkije.”

Met Eufraat-Schild verwees hij naar de succesvolle operatie van Turkije tegen Daesh die eindigde in maart 2017.

Bevrijding Afrin en andere gebieden

Mustafa zei hierbij dat hij aanbood Turkije te helpen bij het bevrijden van Afrin en andere regio´s van de PYD/PKK.

De PYD/PKK is de Syrische zusterorganisatie van de terreurgroep PKK, die door de VS, de EU en Turkije als een terroristische organisatie wordt beschouwd.

Anadolu