In afwachting van een mogelijke Turkse anti-terreuroperatie in Syrië heeft een drone gefilmd hoe terroristen van de YPG (Volksbeschermingseenheden) loopgraven en tunnels graven in de Noord-Syrische stad Ayn al-Arab, vlakbij de grens met Turkije.

De video, bekomen door Anadolu Agency, toont dat de terroristen in de stad – vlak over de grens van Suruç, in de zuidoostelijke Turkse provincie Şanlıurfa – loopgraven en tunnels hebben gegraven, vermoedelijk om Turkse pantservoertuigen te verhinderen de grens over te steken voor een operatie ten oosten van de rivier de Eufraat.

De terroristen gebruiken cement om tunnels en loopgraven te versterken die twee meter hoog en één meter breed zijn (6,5 meter hoog, 3,2 meter breed). Daarmee verbinden ze hun posities in de buurt van de grens.

De beelden laten ook gebouwen zien waarvan vermoed wordt dat het lokale politiebureaus zijn met foto’s van terroristen op de muren.

Olijftak

De Turkse operatie ‘Olijftak’, die in januari van dit jaar in het Syrische Afrin werd gelanceerd om het gebied van terroristen te ontruimen, stuitte eveneens op vele loopgraven die door de YPG, de Syrische tak van de terreurgroep PKK, waren gegraven.

In oktober nam Anadolu Agency ook beelden op van YPG/PKK-terroristen rondom Manbij, Noord-Syrië, die dezelfde praktijken uitvoerden.

Een missie ten oosten van de Eufraat, die Turkije al maandenlang voorstelt, zou volgen op twee succesvolle grensoverschrijdende operaties in Syrië sinds 2016, beiden bedoeld om de aanwezigheid van YPG/PKK- en Daesh-terroristen in de buurt van de Turkse grenzen uit te roeien.

De PKK is in de afgelopen 30 jaar verantwoordelijk voor de dood van ongeveer 40.000 mensen, waaronder vrouwen en kinderen. De YPG is de Syrische tak ervan.

Turkije heeft verklaard dat een grensoverschrijdende operatie tegen terroristen binnen enkele dagen zou kunnen plaatsvinden.

Sabah

T.A.