De gouverneur van Istanbul heeft de Syrische vluchtelingen die oorspronkelijk in andere provincies geregistreerd stonden, bevolen om voor 20 augustus naar deze provincies terug te keren.

“Een tijdsspanne tot 20 augustus is er voor buitenlanders van Syrische afkomst onder tijdelijke bescherming die niet in Istanbul zijn geregistreerd (geregistreerd in andere provincies) om terug te keren naar de steden van hun registratie. Degenen die vastbesloten zijn om niet terug te keren, zullen worden overgebracht naar de provincies waar ze zijn geregistreerd, overeenkomstig de instructies van ons ministerie van Binnenlandse Zaken”, aldus een verklaring van de gouverneur van Istanbul op 22 juli.

“Vreemdelingen van Syrische afkomst die niet onder de status van tijdelijke bescherming vallen (niet-geregistreerd en/of zonder identiteitskaart), worden overgebracht [van Istanbul] naar de steden die in opdracht van ons Ministerie van Binnenlandse Zaken zijn aangewezen. Istanbul is gesloten voor (meer) tijdelijke beschermingsregistratie”, aldus de verklaring.

“In onze provincie zijn er in totaal 1.069.860 geregistreerde vreemdelingen waarvan 522.381 vreemdelingen met een verblijfsvergunning en 547.479 Syrische gasten die onder tijdelijke bescherming staan”, aldus de verklaring.

Vreemdelingen die een “legaal verblijfsrecht” hebben in Istanbul, worden aangespoord om hun paspoorten of identiteitskaarten voor tijdelijke bescherming bij zich te hebben wanneer ze buiten zijn, zodat ze die tijdens inspecties door de politie kunnen laten zien, aldus de verklaring.

“In de busstations, spoorwegterminals, luchthavens en alle transportvoertuigen van onze provincie zullen inspecties continu worden uitgevoerd en de Syrische gasten onder tijdelijke bescherming die niet over het geldige document beschikken, zullen naar de provincies waar ze geregistreerd zijn, worden gestuurd,” aldus de verklaring.

De verklaring sprak ook over de strijd van de Turkse autoriteiten tegen illegale migratie en zei dat migranten zonder papieren die Turkije op illegale wijze zijn binnengekomen eerst worden vastgehouden en vervolgens worden gedeporteerd.

Sabah

T.A. ✅