Turkse stad Afyonkarahisar wordt opgenomen op lijst van Unesco vanwege gerenommeerde keuken

De Westelijke Turkse stad Afyonkarahisar is de meest recente Turkse stad die werd toegevoegd aan het netwerk van creatieve steden dat opgebouwd wordt door de Unesco.

Afyonkarahisar

De stad treedt in de voetsporen van de Zuidelijke steden Gaziantep en Hatay, en dit dankzij de wereldberoemde keuken. Dit gebeurde na zware inspanningen van een 24-koppig team met vertegenwoordigers van de gemeentelijke autoriteiten, de provinciale autoriteiten, een ontwikkelingsorganisatie en enkele Ngo’s.

Afyonkarahisar staat onder meer bekend voor lekkernijen als Turks fruit, aardappelbrood, Sucuk, Haşhaş en Keskek, een gerecht met tarwe, rundsvlees en boter. Deze gerechten staan op het punt om als merk voor de stad gezien te worden.

Ali Gümüshan, manager van een aantal hotels in Afyonkarahisar, liet weten dat het proces om op die lijst te komen ongeveer een jaar geleden begonnen is. “Nu staat onze stad op het punt om een merk te worden”, aldus Gümüshan.

Gouverneur Mustafa Tutulmaz benadrukte ook dat de stad bekend staat om de vele warmwaterbronnen. Hij vindt dat het opnemen van de stad op de Unesco-lijst heel belangrijk is om die zo in de kijker te zetten.

Bron: Sabah