Politie houdt man aan voor wietteelt op graven van grootouders in Turkije

De Turkse politie heeft een 29-jarige man aangehouden omdat hij cannabis kweekte op het graf van zijn grootouders.

De politie heeft een man aangehouden omdat hij cannabis kweekte op de graven van zijn grootouders in de westelijke provincie Afyonkarahisar.

De autoriteiten stelden vast dat de cannabis werd gekweekt door een 29-jarige man die alleen als Ç.G. wordt geïdentificeerd nadat plaatselijke bewoners de veiligheidsdiensten hadden gewaarschuwd bij het zien van cannabis op graven, meldde het Demirören News Agency op 16 juli.

De politie deed een inval in het huis waar Ç.G. met zijn vader woonde en nam methamfetamine en wiet in beslag.

Ç.G. en zijn vader G.G. werden gearresteerd op beschuldiging van het produceren en verhandelen van drugs.

Cannabis als hulpmiddel tegen corona

De islamitische en regeringsgezinde schrijver Abdurrahman Dilipak had eerder opgeroepen tot de decriminalisering van cannabis om de COVID-19 pandemie te bestrijden.

“Helaas zijn we door wettelijke beperkingen van cannabis af, wat we in een tijd als deze het hardst nodig hebben,” schreef Dilipak in zijn column.

Abdurrahman Dilipak

De Turkse regeringsgezinde columnist Abdurrahman Dilipak, die schrijft voor de islamitische krant Yeni Akit, heeft een column geschreven over hoe hij zijn gezondheid op peil houdt temidden van de nieuwe coronavirus pandemie.

Dilipak somt een reeks voedsel- en voedingstips op en betreurt het dat Turkije het gebruik van cannabis nog niet heeft gelegaliseerd.

“Helaas zijn we door wettelijke beperkingen verwijderd van cannabis die we in een tijd als deze het hardst nodig hebben,” schreef Dilipak in zijn column op 3 december.

Dilipak deelde ook een tweet met betrekking tot zijn column waarin hij zei dat cannabis “belangrijker” is dan het COVID-19 vaccin voor de gezondheid van mensen, dieren en planten.

In zijn tweet herinnerde Dilipak er ook aan dat de VN-Commissie voor verdovende middelen (CND) op 2 december een aantal beslissingen heeft genomen die hebben geleid tot veranderingen in de manier waarop cannabis internationaal wordt gereguleerd, waaronder de herclassificatie van cannabis uit de gevaarlijkste categorie van drugs.

De stap van de VN-commissie volgt op de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om onderzoek naar het medisch gebruik van cannabis te vergemakkelijken.

Slechte reputatie

Cannabis heeft een slechte reputatie in Turkije, en recreatief cannabisgebruik is er streng illegaal. De productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden is echter legaal in het land, maar slechts in 19 provincies.

Sinds de uitbraak van COVID-19 voor het eerst in het nieuws kwam, vragen cannabisgebruikers zich af of het gebruik ervan kwaad kan of helpt tegen het virus.

Het onderzoek wijst in beide richtingen – het wijst erop dat cannabis zowel kan helpen als schaden bij COVID-19-infecties.

Volgens deskundigen zouden beide onderzoekslijnen de waarheid kunnen zeggen – cannabis heeft een verschillende invloed op patiënten, en dit hangt af van hoe het wordt gebruikt en de ernst van de COVID-19 infectie.

Bron: Twitter