Foto: Turkse koffie

Studie toont aan dat 3 of meer koppen koffie of thee per dag kans op migraine verhoogt

Drie koppen koffie of thee per dag drinken, kan al genoeg zijn om chronische migraine te krijgen. Zo’n aanval kan dagen aanhouden, heeft een studie uit de VS aangetoond.

De studie werd uitgevoerd door een groep onderzoekers van het medisch centrum Beth Israel Deaconess en de universiteit van Harvard. Ze ontdekten dat mensen die gevoelig zijn voor migraine meer kans hebben op hoofdpijn dezelfde dag of de dag erna nadat ze drie of meer drankjes met cafeïne hadden gedronken.

De onderzoekers brachten zes weken lang de cafeïne consumptie in kaart van een groep van 98 volwassenen, die regelmatig last hadden van migraine. Ze analyseerden de frequentie van migraineaanvallen in relatie tot hun consumptie van dranken als thee en koffie.

Het onderzoek hield ook rekening met andere factoren, zoals alcoholgebruik, stressniveau, slaapgewoonten en fysieke activiteit, maar die hadden volgens hen geen invloed op de resultaten.

“Uit onze studie blijkt dat het drinken van één of twee cafeïne houdende drankjes per dag geen invloed heeft op de kans op migraine. Als je er echter drie of meer drinkt, kan dat wel degelijk de kans op migraine verhogen,” zegt dokter Elizabeth Mostofsky, die het onderzoek leidde.

De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het American Journal of Medicine.

Bron: Sabah

S.V.R.