Foto: De Yesil Camii-moskee in Houthalen-Helchteren

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers wil de erkenning van een Houthalense moskee intrekken na homofobe uitspraken.

Staatssecrataris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft beslist om de verblijfsvergunning van de Turkse imam niet te verlengen.

De imam van de Yesil Camii-moskee deelde een bericht op zijn Facebook dat homoseksualiteit in de islam verboden is en dat homoseksualiteit ziekte en verval meebrengt.

Foto: Facebookpagina van de Yesil Camii-moskee

Daarnaast deelde de officiële Facebookpagina van de moskee, volgens het kabinet van minister Somers, een lang bericht van de Turkse Diyanet waarin er werd uitgelegd dat homoseksualiteit in de islam verboden is omdat het de toekomst en de familie ondermijnt en zo dus één van de grootste bedreigingen is voor de maatschappij.

Verblijfsvergunning

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft beslist de verblijfsvergunning van de Turkse imam niet te verlengen. De man krijgt ook het bevel om het grondgebied te verlaten.

“Wie haat komt zaaien in onze maatschappij heeft hier geen plaats”, aldus Mahdi.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V)

“Het stigmatiseren van de holebigemeenschap en die boodschap verder verspreiden kunnen wij niet tolereren.”

“Ik til zwaar aan homofobe uitspraken die gebeuren binnen een geloofsgemeenschap. Als imam heb je een voorbeeldfunctie en al zeker als je het recht ooit hebt gekregen om in België te mogen werken. Wie zich niet aan onze waarden wil houden, moet daar de gevolgen van dragen.”

Bron: VRT