Autoriteiten halen het lichaam van Songül uit de put waar ze gevonden werd

Het levenloze lichaam van Songül Sarı werd op 30 november ontdekt in een put in de Noord-Turkse provincie Bartın.

Nu hebben de autoriteiten ontdekt dat zij de namen van drie familieleden op de muur van de put heeft geschreven voordat zij stierf.

Moordslachtoffer Songül Sarı schreef de namen van drie familieleden op de muur van de put waar ze stierf in het noorden van Turkije, meldden de autoriteiten. De politie heeft deze drie mensen in hechtenis genomen op verdenking van moord.

De 31-jarige Songül Sarı verliet haar huis op 29 november rond het middaguur en keerde nooit meer terug, aldus haar familie.

Familieleden gaven haar als vermist op en op 30 november werd haar lichaam gevonden drijvend in een put in het Daşboğazı district van Bartın, ongeveer een kilometer van haar familiehuis.

Bij het onderzoek van het incident ontdekte de politie dat Sarı voor haar dood met pen de namen van drie van haar familieleden op de muur van de put had geschreven en hen de schuld van haar dood had gegeven. De drie personen zijn in hechtenis genomen op verdenking van moord. Het onderzoek naar de dood van Sarı is nog gaande.

Vrouwenmoorden – waarbij vrouwen op gewelddadige wijze om het leven worden gebracht – hebben in Turkije een recordhoogte bereikt en zijn de afgelopen tien jaar toegenomen.

Volgens het We’ll Stop Femicides Platform, een Turkse ngo, zijn er sinds begin 2021 358 vrouwen vermoord in Turkije. In 2020 werden 410 vrouwen vermoord. In 2008, toen het platform begon met het bijhouden van vrouwenmoorden, was dat aantal 66.

Bron: Turkse media