Abdullah Şimşek kust zijn bordeauxrode 1994 Fiat-Tofaş Doğan SLX Model 2 na ermee herenigd te zijn, Antalya, Turkije, 1 dec. 2021.

De bewondering voor de in Turkije gebouwde versies van de Fiat Regata is een ernstige zaak in Turkije.

In één zo’n geval werd een Turkse man in Antalya door zijn buren genegeerd omdat hij tegen zijn eigen wil in zijn kinderen verbood de auto na zijn dood te verkopen.

Abdullah Şimşek hield de Tofaş Doğan SLX Model 2 uit 1994 die hij in Antalya kocht in originele fabrieksstaat.

Hij bepaalde zelfs in zijn testament dat zijn kinderen de auto niet mochten verkopen. Maar desondanks verkocht hij een van zijn twee auto’s aan een miljonair die onlangs de loterij had gewonnen.

Na de verkoop kon Şimşek niet in het openbaar treden vanwege de reacties van zijn buren.

Toen hij hoorde dat de miljonair de auto aan iemand anders had verkocht, kocht Şimşek de auto snel terug voor bijna dezelfde prijs.

Toen Şimşek maanden later met de auto werd herenigd, kuste hij de auto, en zijn eerste woorden waren: “Vanaf nu wordt het testament niet meer verbroken. De zaak is gesloten.”

Abdullah Şimşek, een vader van twee die werkt als een autowasser in Konyaaltı district’s Aşağıkaraman, kocht twee originele Doğan SLX merk auto’s, met mint onderdelen en verf, drie jaar geleden.

Şimşek heeft in geen van beide, de ene is groen en de andere bordeaux, gereden sinds de dag dat hij ze kocht, en onderhoudt ze in een speciaal gebouwde garage. Hij houdt de auto’s in onberispelijke staat en trekt zelfs zijn schoenen uit om in te stappen.

Abdullah Şimşek trekt zijn schoenen uit als hij in zijn Fiat-Tofaş Doğan SLX Model 2 uit 1994 stapt, Antalya, Turkije, 1 dec. 2021. (Foto IHA)

Als extra voorzorgsmaatregel stuurt hij zijn voertuigen met een sleepwagen naar de wettelijk voorgeschreven keuringen, omdat hij bang is dat er onderweg een krasje op komt of een ongeluk gebeurt als hij ermee rijdt.

Şimşek zei dat hij in zijn testament had geschreven dat het zijn twee kinderen verboden was de voertuigen te verkopen of ermee te rijden.

“Ik wil absoluut niet dat ze ze verkopen of ermee rijden. Als ze zoiets doen, wil ik niet eens dat ze na mijn dood naar mijn graf komen.” zei hij.

Loterijwinnaar Murat Tokmak, die Şimşeks interessante liefde voor auto’s op het nieuws had gevolgd, bezocht hem om de voertuigen te bekijken. Tokmak werd verliefd op de auto’s zodra hij ze zag en vertelde Şimşek dat hij de bordeauxrode auto wilde kopen.

De twee onderhandelden gedurende drie maanden. Şimşek taxeerde zijn voertuig op TL 130.000 ($ 9.656), wat boven de normale waarde is. Tokmak aanvaardde de prijs onmiddellijk, laadde het voertuig op een takelwagen en ze gingen naar de notaris om de verkoop af te ronden.

Nadat hij zijn eigen wil om het voertuig te verkopen had verraden, begon Şimşek negatieve feedback en berichten te ontvangen. Na ontelbare dagelijkse telefoontjes en berichten, begon hij spijt te krijgen van zijn beslissing.

Toen hij hoorde dat Tokmak het voertuig aan Kerim Avuccular had verkocht, ondernam hij actie. Şimşek en Avuccular werden het eens over de verkoopprijs van TL 130.500 (ongeveer $10.000). Uiteraard reed Şimşek na de verkoop niet in de auto, maar bracht hem via een takelwagen naar zijn garage.

Abdullah Şimşek zwaait van achter het stuur van zijn bordeauxrode 1994 Fiat-Tofaş Doğan SLX Model 2 op de achterkant van een sleepwagen, Antalya, Turkije, 1 dec. 2021. (Foto IHA)

Terugdenkend aan de reacties die hij kreeg, zei Şimşek: “Toen ik mijn testament verbrak, werd ik voortdurend geconfronteerd met opmerkingen als: ‘Hoe kon je de auto verkopen? Je was toch niet van plan de auto te verkopen, wat is er gebeurd?’

De woorden deden me diep pijn. Ik kon de situatie niet meer uitleggen aan mijn vrienden en familieleden, ik kon zelfs niet meer uitgaan. Ik verloor ’s nachts mijn slaap. Mijn psychologie ging bergafwaarts. Na deze ervaring, is er absoluut geen breken van de wil. Ik zal deze auto niet verkopen. Het onderwerp is gesloten. Ik zal achter de verklaring in mijn testament staan, alles wat in het testament staat. Dit is een speciale liefde. Het kan niet worden uitgelegd, het kan alleen worden ervaren. ”

Hij zei dat hij de auto terug zal zetten in zijn speciaal gemaakte garage.

“Ik kon hem niet vervangen. Het was gewoon een lege ruimte. Ik dacht eraan om er een andere auto neer te zetten, ik kon het gewoon niet. Ik kan je niet vertellen hoe blij ik nu ben. Ik ben net zo blij als wanneer ik mijn verloren kind gevonden heb,” voegde hij eraan toe.

Bron: Sabah