Hakan Koralp

TEMSA, één van de grootste busfabrikanten van Turkije, heeft 48 milieuvriendelijke bussen geleverd aan de Israëlische busonderneming Dalhom Motors.

Volgens een verklaring van de in Adana gevestigde onderneming zal haar exportuitbreiding naar Europese en wereldmarkten door deze leveringen worden ondersteund, hetgeen bijdraagt tot de groei in verschillende geografische gebieden, waaronder het Midden-Oosten.

Door middel van de openbaar vervoersystemen die het heeft ontwikkeld, blijft de onderneming moderne oplossingen bieden aan steden in zowel binnenlandse als wereldwijde markten.

Met name het milieuvriendelijke LF12-model van TEMSA met een E6-dieselmotor zal zijn aantal op de Israëlische wegen aanzienlijk zien toenemen.

De voertuigen werden geleverd aan een van de grootste exploitanten van Israël, Dalhom Motors Ltd.

In de laatste zending werden 48 voertuigen geleverd, waarmee het aantal in Israël geleverde voertuigen van het merk TEMSA in slechts één jaar op 83 is gebracht.

De bussen zullen op 1 januari 2022 in dienst worden gesteld in Netanya, Israël.

TEMSA heeft de LF12-modellen ontworpen met speciale aandacht voor de kleinste details. Alle door Dalhom Motors gevraagde opties, waaronder speciale ontwerpen zoals het bestemmingsbord van de voertuigen en de kaartjesautomaat, werden in de TEMSA-fabriek in Turkije tot voltooiing gebouwd.

“Wij vergroten onze activiteiten in het buitenland met de dag,” zei Hakan Koralp, TEMSA’s plaatsvervangend algemeen directeur van verkoop en marketing.

Koralp vervolgde: “2021 is een jaar van groei geweest voor TEMSA, dat stevige stappen voorwaarts heeft gezet op de markten waarop wij actief zijn. Tot slot geloven wij dat de vloot van 83 voertuigen die wij in een jaar tijd aan Israël hebben geleverd, niet alleen de architectuur van de stad zal bijhouden, maar ook een voorbeeld zal zijn voor de ‘smart cities’-visie met hun economische, comfortabele, veilige en milieuvriendelijke structuur. Aan het einde van een jaar waarin we het voor het zeggen hadden op de Europese markt, hebben we met deze levering een stevige positie ingenomen in het Midden-Oosten.”

Bron: Sabah