Nutella

Op 18 september kon de Turkse afdeling van Ferrero, het bedrijf achter de geliefde hazelnootpasta Nutella, een certificaat voorleggen waaruit bleek dat het beleg halal is.

Dit gebeurde na een tweet van de Amerikaanse afdeling waaruit zou blijken dat Nutella niet door gelovige moslims gegeten mag worden.

Die tweet veroorzaakte veel reacties van moslims die aangaven hun favoriete beleg nu te moeten laten, maar later kwam het bedrijf terug op haar standpunt.

“Alle Nutella is halal. Bijna alle fabrieken waar Nutella geproduceerd wordt zijn door een derde partij onderzocht en halal verklaard.

Op dit moment werken we ook aan de erkenning van de overige fabrieken. We verontschuldigen ons voor onze eerdere fout”, aldus het bedrijf.

Na de foute tweet gingen Turkse twitteraars lokale alternatieven voor het bekende beleg adviseren.

“Ons standpunt is vanzelfsprekend. Wij gebruiken alleen lokale producten die halal zijn”, tweette Mehmet Hilmi Güler, gouverneur van Ordu, op 16 september.

Ordu staat bekend om de teelt van hazelnoten. Bij zijn tweet deelde de gouverneur afbeeldingen van Sarelle en Gürsoy, vervangende producten.

K.L.

(Bron: Sabah)